Πλάγου Αθηνά

Ακτινοδιαγνώστρια, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υπερήχων ESSR

Η Αθηνά Πλάγου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Aκτινοδιαγνωστικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών το 2005. Tης απονεμήθηκε με «Άριστα» ο τίτλος του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006. Εξειδικεύτηκε στο αντικείμενο των νεότερων τεχνικών της Υπερηχογραφίας και της Υπερηχογραφίας του Μυοσκελετικού Συστήματος και μαλακών μορίων σε εξειδικευμένα κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο.

Η Αθηνά Πλάγου είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Υπερήχων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μυοσκελετικής Ακτινολογίας “ESSR” (Chairperson of the Ultrasound Subcommittee of the ESSR) για το διάστημα 2019-2022 και διοργανώτρια του Ετήσιου Σεμιναρίου Yπερήχων Mυοσκελετικού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Μυοσκελετικής Ακτινολογίας ESSR.

Σήμερα διατηρεί Εξειδικευμένο Ιατρείο Υπερήχων στην Νέα Ερυθραία Αττικής, όπου διενεργεί όλους τους Υπερήχους Σώματος, Μυοσκελετικού Συστήματος και Τρίπλεξ Αγγείων. Επίσης διενεργεί Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες επεμβατικές τεχνικές-ενέσεις που αφορούν τένοντες και αρθρώσεις τόσο για διαγνωστικό όσο και για θεραπευτικό σκοπό.

Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως οι European Society of Radiology (ESR), European Society of Musculoskeletal Radiology (ESSR) και μέλος της Επιτροπής Αρθρίτιδας της Eυρωπαϊκής Eταιρείας Mυοσκελετικής Aκτινολογίας (ESSR Arthritis Subcommittee). Έχει διατελέσει Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ESSR. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του  Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.

Στον τομέα της έρευνας η ιατρός έχει δημοσιεύσεις και επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ευρωπαϊκά περιοδικά. Στον τομέα της εκπαίδευσης έχει ασχοληθεί με την διδασκαλία των Υπερήχων Μυοσκελετικού στην Ελλάδα και είναι εκπαιδεύτρια σε πολλά διεθνή σεμινάρια, όπως ενδεικτικά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μυοσκελετικής Ακτινολογίας ESSR και το Multidisciplinary Ultrasound Course του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Επίσης, είναι εκπαιδεύτρια σε πολλά πρακτικά εργαστήρια υπερήχων, σε δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών Εταιριών Ακτινολογίας του ESSR, Euroson και ECR και έχει προσκληθεί επανειλημμένα να πραγματοποιήσει διαλέξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόσφατα διοργάνωσε το πρώτο Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Εργαστήριο Υπερήχων Μυοσκελετικού (Virtual ESSR Ultrasound Workshop).


Επιστροφή