Παπακωνσταντίνου Ολυμπία

Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινολογίας ΕΚΠΑ, Β' Εργαστήριο Ακτινολογίας, Γενικό Νοσοκομείο "Αττικόν"

Ονομάζομαι Ολυμπία Παπακωνσταντίνου, είμαι Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινολογίας στο Β΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας ΕΚΠΑ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», στην Αθήνα. Έχω τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι.

Σπουδές: Aποφοίτησα από το 26ο Λύκειο Αθηνών το 1982 και την ίδια χρονιά εισήχθηκα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησα το 1988. Ειδικεύτηκα στην Ακτινοδιαγνωστική στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Αρεταίειο Νοσοκομείο και έλαβα τον τίτλο Ειδικότητας το 1993. Εκπόνησα την διδακτορική μου Διατριβή στο ΕΚΠΑ- Αρεταίειο Νοσοκομείο το διάστημα 1992-1997. Έχω μετεκπαιδευτεί στην Μυοσκελετική (MΣΚ) Ακτινολογία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο (UCSD) για ένα έτος (2000-2001), με υποτροφία του Ελληνικού Κολεγίου Ακτινολογίας . Κατά την μετεκπαίδευσή μου, είχα την τύχη να μαθητεύσω δίπλα στον Καθηγητή DL Resnick, Διευθυντή του Τομέα ΜΣΚ Ακτινολογίας στο UCSD.

Επαγγελματικές θέσεις: Έχω εργαστεί αρχικά στον Ιδιωτικό Τομέα (1993-95) και κατόπιν στο Ακτινολογικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (1995-2005), αρχικά σαν Επιμελήτρια Β’ ΕΣΥ (2005-2002) και κατόπιν σαν Λέκτορας Ακτινολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης (2003-2005). Από το 2005 εργάζομαι στο Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας ΕΚΠΑ, στο Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», αρχικά σαν Λέκτορας (2005-2010) και κατόπιν σαν Επίκουρη Καθηγήτρια (2010- σήμερα, μονιμοποίηση 2014), με έμφαση στην ΜΣΚ Ακτινολογία τόσο στην κλινική όσο και στην εκπαιδευτική μου δραστηριότητα. Σημαντική εμπειρία για μένα ήταν η συμμετοχή μου στην Μονάδα Ιατρικής Απεικόνισης της Πολυκλινικής στο Ολυμπιακό Χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα, όπου υπήρξα υπεύθυνη για την συνολική λειτουργία της μονάδας Ιατρικής Απεικόνισης.

Επιστημονική Δραστηριότητα: Έχω συμμετάσχει σε προπτυχιακά και μετεκπαιδευτικά προγράμματα εκπαίδευσης φοιτητών και Ειδικευόμενων καθώς και σε Σεμινάρια και Συνέδρια σαν ομιλήτρια με κύριο εστιασμό θέματα ΜΣΚ Ακτινολογίας, έχω συγγράψει ή συμβάλλει στην συγγραφή Διεθνών και Ελληνικών επιστημονικών δημοσιεύσεων (εκ των οποίων οι 38 στο pubmed) καθώς και πολλών επιστημονικών ανακοινώσεων, εκ των οποίων οι 10 έχουν βραβευτεί.

Είμαι ιδρυτικό μέλος της ΕΕΜΑ, μέλος της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας, της Εuropean Society of Radiology (ESR), European Skeletal Society of Radiology (ESSR) και των υποεπιτροπών ESSR Tumor Subcommittee, ESSR Arthritis Subcommittee καθώς και της διεθνούς ομάδας απεικόνισης αιμορροφιλίας (ISPG- Imaging Group).


Επιστροφή