Βασσάλου Ευαγγελία

Ακτινολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Σητείας - επιστημονική συνεργάτις στο τμήμα Ιατρικής Απεικόνισης/Μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας και Υπερηχοτομογραφίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Βούτες, Ηράκλειο Κρήτης
70013, Ελλάδα
M: +30 6944846750
T: +30 2810 721857
E: vassalou.e@hotmail.com
Ηράκλειο 10/11/2017

Η κα Ευαγγελία Βασσάλου γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1983. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης (2001-2007). Αφότου ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου (2008-2009) εργάσθηκε ως επιστημονική συνεργάτις (research fellow) στο τμήμα Ιατρικής Απεικόνισης (2008-2010) του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε θέματα απεικόνισης παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος καθώς και στο τμήμα Πνευμονολογίας/Εργαστήριο Διάμεσων Πνευμονικών Νοσημάτων (2009-2011) του ίδιου νοσοκομείου.

Ειδικεύθηκε στο ίδιο ίδρυμα (υπεύθυνος Καθηγητής, Απόστολος Καραντάνας) καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου (2010-2016) και έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Ακτινοδιαγνωστικής, μετά από κρίση (Board Certification: Φεβρουάριος, 2016).

Έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα εξειδίκευσης στη μυοσκελετική Ακτινολογία στο Istituto Ortopedico Galeazzi, Milan/Italy (υπεύθυνος Καθηγητής, Luca Maria Sconfienza) κατόπιν χορήγησης υποτροφίας από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ακτινολογίας (ESOR) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Mυοσκελετικής Ακτινολογίας (ΕSSR) (ESOR/ESSR Exchange Program for Fellowships, 2017).

Σήμερα εργάζεται ως ειδικευμένη Ακτινολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας και ως επιστημονική συνεργάτις στο τμήμα Ιατρικής Απεικόνισης/Μονάδα Μαγνητικής Τομογραφίας και Υπερηχοτομογραφίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου με έμφαση σε διαγνωστικές απεικονιστικές και παρεμβατικές μεθόδους αναφορικά με παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Η κα Βασσάλου είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και η διατριβή της αφορά στην εφαρμογή της διαθωρακικής υπερηχοτομογραφίας πνεύμονων σε ασθενείς με ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση. Είναι συγγραφέας 15 επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων στη βάση pubmed και 36 περιλήψεων σε διεθνή και εθνικά συνέδρια. Μια εκ των εργασιών της έχει βραβευθεί στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ακτινολογίας (ECR 2013, Certificate of Merit), 2 εργασίες της στο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακα (2009, 2010) και μια στο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (2017) ενώ έχει βραβευτεί, μετά από κρίση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Mυοσκελετικής Ακτινολογίας (ESSR Young Researchers Grant, 2015).

Είναι συγγραφέας 3 κεφαλαίων σε βιβλία και έχει δώσει 7 προσκεκλημένες ομιλίες σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Η απόκτηση του διπλώματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Mυοσκελετικής Ακτινολογίας (ESSR Diploma) αποτελεί έναν από τους βραχυπρόθεσμους στόχους της. Μέσω συνεχούς προσπάθειας, εξειδίκευσης και διαρκούς ενημέρωσης η κα Βασσάλου στοχεύει στο να εμπλουτίσει την εμπειρία της και την ερευνήτική της δραστηριότητα στις απεικονιστικές και παρεμβατικές μεθόδους για τις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος και να αποτελέσει ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής και Ελληνικής Ένωσης Mυοσκελετικής Ακτινολογίας, πάντα προς όφελος των ασθενών.


Επιστροφή