Αναρτήθηκε 26/10/2020
ΑΘΗΝΑ Π. ΠΛΑΓΟΥ
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υπερήχων ESSR
Η Αθηνά Πλάγου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Aκτινοδιαγνωστικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών το 2005. Tης απονεμήθηκε με «Άριστα» ο τίτλος του Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006. Εξειδικεύτηκε στο αντικείμενο των νεότερων τεχνικών της Υπερηχογραφίας και της Υπερηχογραφίας του Μυοσκελετικού Συστήματος και μαλακών μορίων σε εξειδικευμένα κέντρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο.
Η Αθηνά Πλάγου είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Υπερήχων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μυοσκελετικής Ακτινολογίας “ESSR” (Chairperson of the Ultrasound Subcommittee of the ESSR) για το διάστημα 2019-2022 και διοργανώτρια του Ετήσιου Σεμιναρίου Yπερήχων Mυοσκελετικού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Μυοσκελετικής Ακτινολογίας ESSR.
Σήμερα διατηρεί Εξειδικευμένο Ιατρείο Υπερήχων στην Νέα Ερυθραία Αττικής, όπου διενεργεί όλους τους Υπερήχους Σώματος, Μυοσκελετικού Συστήματος και Τρίπλεξ Αγγείων. Επίσης διενεργεί Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενες επεμβατικές τεχνικές-ενέσεις που αφορούν τένοντες και αρθρώσεις τόσο για διαγνωστικό όσο και για θεραπευτικό σκοπό.
Είναι μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών, όπως οι European Society of Radiology (ESR), European Society of Musculoskeletal Radiology (ESSR) και μέλος της Επιτροπής Αρθρίτιδας της Eυρωπαϊκής Eταιρείας Mυοσκελετικής Aκτινολογίας (ESSR Arthritis Subcommittee). Έχει διατελέσει Σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ESSR. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Βρετανικού Ιατρικού Συλλόγου και γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά και Γαλλικά.
Στον τομέα της έρευνας η ιατρός έχει δημοσιεύσεις και επιστημονικές ανακοινώσεις σε διεθνή και ευρωπαϊκά περιοδικά. Στον τομέα της εκπαίδευσης έχει ασχοληθεί με την διδασκαλία των Υπερήχων Μυοσκελετικού στην Ελλάδα και είναι εκπαιδεύτρια σε πολλά διεθνή σεμινάρια, όπως ενδεικτικά το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Μυοσκελετικής Ακτινολογίας ESSR και το Multidisciplinary Ultrasound Course του Πανεπιστημίου της Βιέννης. Επίσης, είναι εκπαιδεύτρια σε πολλά πρακτικά εργαστήρια υπερήχων, σε δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών Εταιριών Ακτινολογίας του ESSR, Euroson και ECR και έχει προσκληθεί επανειλημμένα να πραγματοποιήσει διαλέξεις τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πρόσφατα διοργάνωσε το πρώτο Ευρωπαϊκό Διαδικτυακό Εργαστήριο Υπερήχων Μυοσκελετικού (Virtual ESSR Ultrasound Workshop).
Βιογραφικό Σημείωμα
ΙΩΑΝΝΗ Π. ΤΣΙΦΟΥΝΤΟΥΔΗ - Ιατρού Ακτινοδιαγνώστη
Ορκίστηκα και έλαβα το πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ως σπουδαστής της ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων) το 1997 με βαθμό «Λίαν καλώς» και αποφοίτησα από τη ΣΣΑΣ με το βαθμό «Ανθυπολοχαγός Υγειονομικού Ιατρός».
Παρακολούθησα τη «Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού» στην Αθήνα από την οποία αποφοίτησα μετά από 52 εβδομάδες εκπαίδευσης με τελικό βαθμό 19,15 (Άριστα).
Κατά τη διετία 1998-1999 υπηρέτησα ως Διοικητής σε Μονάδες Υγειονομικού του ΕΣ.
Ξεκίνησα την ειδικότητά της Ακτινοδιαγνωστικής στο 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη το 2001 και παρέμεινα εκεί μέχρι τις αρχές του 2002.
Συνέχισα την εκπαίδευσή μου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου ολοκλήρωσα την εξειδίκευσή μου και απέκτησα τον τίτλο ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής το 2006.
Κατά τη διετία 2007-2008 υπηρέτησα ως Διευθυντής του Ακτινολογικού Εργαστηρίου του 412 ΓΣΝ στην πόλη της Ξάνθης και εργάστηκα παράλληλα σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο παροχής ακτινοδιαγνωστικών υπηρεσιών στην ίδια πόλη.
Το 2008 μετατέθηκα στο 424 ΓΣΝΕ και από τότε μέχρι σήμερα εκτελώ τα καθήκοντα του Επιμελητή Τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, ενώ διετέλεσα και Διευθυντής του ίδιου Τμήματος κατά τα έτη 2012-13 και 2018-2020.
Τις απογευματινές ώρες, από το 2008 μέχρι σήμερα, εργάζομαι συνεχώς σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα μαγνητικής τομογραφίας στη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη ενασχόληση με το μυοσκελετικό σύστημα.
Είμαι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, που απέκτησα το 2010 με βαθμό «Άριστα» και θέμα «Μελέτη της ανάπλασης των τενόντων των οπισθίων μηριαίων μυών με μαγνητική τομογραφία μετά από τη χρήση τους στη συνδεσμοπλαστική του προσθίου χιαστού συνδέσμου του γόνατος».
Είμαι επίσης κάτοχος του Διπλώματος Μυοσκελετικής Ακτινολογίας της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Απεικόνισης του Μυοσκελετικού Συστήματος (ESSR Diploma in MSK radiology), το οποίο απέκτησα το 2010 μετά από ενεργό επιστημονική ενασχόλησή μου με την απεικόνιση του μυοσκελετικού συστήματος (παρακολούθηση εξειδικευμένων συνεδρίων και σεμιναρίων και υποβολή συγκεκριμένου αριθμού επιστημονικών εργασιών) κατά τη διάρκεια περιόδου 4½ ετών (2005-2010).
Είμαι μέλος της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας (ESR) από το 2007 και της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Απεικόνισης του Μυοσκελετικού Συστήματος (ESSR) από το 2006, καθώς επίσης και της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και της Ακτινολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος επί σειρά ετών. Είμαι επίσης ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μυοσκελετικής Ακτινολογίας (ΕΕΜΑ) και νικητής των εκπαιδευτικών Quiz που διοργάνωσε κατά τα έτη 2018 και 2019.
Έλαβα μέρος σε περισσότερα από 30 Ιατρικά Ακτινολογικά Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπου παρουσίασα 50 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν επικεντρωμένες στην απεικόνιση του μυοσκελετικού.
Ειδικότερα, δύο εκ των αναρτημένων εργασιών που παρουσίασα στα συνέδρια της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Ακτινολογίας (ESR) και της Πανευρωπαϊκής Εταιρείας Απεικόνισης του Μυοσκελετικού Συστήματος (ESSR) έλαβαν τιμητικές διακρίσεις (ECR 2007-Cum Laude: Evaluation of anterior cruciate ligament (ACL) autografts and allografts with magnetic resonance imaging (MRI) and ESSR 2011-Tumour Prize Winner: MR imaging of tumours and tumour-like lesions of Hoffa's fat pad).
Παρουσίασα 40 ομιλίες με θέματα Μαγνητικής Τομογραφίας ως προσκεκλημένος ομιλητής σε Ιατρικά Συνέδρια, Ιατρικές εταιρείες και Νοσοκομειακές Κλινικές.
Έχω δημοσιεύσει περισσότερες από 30 εργασίες σε Διεθνή και Ελληνικά περιοδικά, καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων.
Συμμετείχα στη συγγραφή δύο κεφαλαίων στο βιβλίο Μαγνητικής Τομογραφίας «Απεικόνιση Αθλητικών Κακώσεων» το 2010 υπό την επίβλεψη του Καθηγητού Ακτινολογίας κου Α. Καραντάνα.
Διετέλεσα επιστημονικός συνεργάτης στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ κατά τα έτη 2016-2018 και συμμετείχα στο πρόγραμμα εκπαίδευσης των ειδικευομένων της Ακτινολογίας με σειρά διαλέξεων σε θέματα ακτινολογίας του μυοσκελετικού.
Συμμετείχα επίσης στα φροντιστηριακά μαθήματα της Α’ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής στους φοιτητές της Ιατρικής Ζ’ εξαμήνου στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» κατά τα έτη 2018-2020 με θέμα: «Ακτινολογική προσέγγιση του ανθρώπινου σκελετού με απλά ακτινογραφήματα».
Συμμετέχω ως συγγραφέας σε 21 δημοσιευμένες εργασίες στη βάση δεδομένων Pubmed [παραθέσεις 73, h-index: 4, i10-index: 1 (google scholar)] και ως reviewer σε πληθώρα ιατρικών επιστημονικών περιοδικών με έμφαση στην απεικόνιση, ιδιαίτερα στο περιοδικό της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας “Hellenic Journal of Radiology”.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΕΕΜΑ
Ονομάζομαι Ολυμπία Παπακωνσταντίνου, είμαι Επίκουρη Καθηγήτρια Ακτινολογίας ΕΚΠΑ, στο Β΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας, στο Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» στην Αθήνα και Γραμματέας του πρόσφατου ΔΣ της ΕΕΜΑ. Εχω μετεκπαιδευτεί στην ΜΣΚ Ακτινολογία στο UCSD, Σαν Ντιέγκο, ΗΠΑ, υπό την διεύθυνση του DL Resnick.
Επιθυμώ να υποβάλλω την υποψηφιότητά μου για το νέο ΔΣ της ΕΕΜΑ.
Επιθυμώ να συμβάλλω στην συνέχιση των προσπαθειών της ΕΕΜΑ ως προς την εκπαίδευση, την οικονομική κατοχύρωση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων ΜΣΚ Ακτινολογίας αλλά και την συνεργασία με τις αντίστοιχες διεθνείς εταιρείες (ESSR , ISSR).
Πεποίθησή μου είναι ότι η συνεχής και οργανωμένη εκπαίδευση στους επιμέρους τομείς της Διαγνωστικής και Επεμβατικής ΜΣΚ Ακτινολογίας, μέσω σεμιναρίων/ συνεδρίων, διαδικτυακής εκπαίδευσης αλλά και εστιασμένης και οργανωμένης κλινικής εκπαίδευσης, είναι το θεμέλιο για την επιστημονική και επαγγελματική κατοχύρωση της εξειδίκευσης μας στον Ελληνικό χώρο. Η συμβολή όλων μας, παλαιότερων και νεότερων συναδέλφων, είναι ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική.
Τα υπόλοιπα βιογραφικά θα τα αναζητήσετε στη σελίδα: https://eema.gr/board