Hellenic Journal of Radiology

Αναρτήθηκε 19/01/2021

19.1.2021
Aγαπητά μέλη της ΕΕΜΑ,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το περιοδικό της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας, Hellenic Journal of Radiology, έγινε μετά από αξιολόγηση, δεκτό στην διεθνή βάση δεδομένων για επιστημονικά περιοδικά, Scopus. Το γεγονός αυτό έγινε εφικτό μετά από προσπάθειες που ξεκίνησαν το 2016 και συνεχίσθηκαν έως και σήμερα, με αποτέλεσμα την τακτική, έγκαιρη και αδιάκοπη τριμηνιαία έκδοση του περιοδικού σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητος, με αδιάβλητα κριτήρια αποδοχής επιστημονικών άρθρων και με σταθερή ύλη υψηλού επιστημονικού επιπέδου.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, το περιοδικό έγινε βήμα για την προβολή της δουλειάς και της εμπειρίας πολλών συναδέλφων Ακτινολόγων από όλη την Ελλάδα, αλλά και από μεγάλο αριθμό διεθνών αντίστοιχων κέντρων. Οι Έλληνες Ακτινολόγοι αγκαλιάσατε τη συλλογική αυτή προσπάθεια από την πρώτη στιγμή, εμπιστευόμενοι τα επιστημονικά σας άρθρα στο περιοδικό και η ευχάριστη αυτή εξέλιξη αποτελεί πρωτίστως δική σας επιτυχία.
Με την ένταξη του περιοδικού μας στη βάση δεδομένων Scopus, η δουλειά όλων των συγγραφέων, προηγούμενη και επόμενη, τυγχάνει ευρύτερης προβολής στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Ελπίζουμε λοιπόν το γεγονός αυτό να αποτελέσει κίνητρο για τη συνεχιζόμενη και αυξανόμενη υποστήριξη του περιοδικού με την αποστολή επιστημονικών άρθρων. Επόμενο βήμα αποτελεί η προσπάθεια για αποδοχή του περιοδικού και στη βάση δεδομένων Pubmed Central. Η σχετική αίτηση έχει ήδη κατατεθεί και βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας και ελπίζουμε και στη μελλοντική σας συγγραφική παρουσία.
Με τιμή,
Δήμος Κόκκινος                        Λία Α. Μουλοπούλου

Associate Editor                         Associate Editor

                 Απόστολος Καραντάνας

                       Editor-in-Chief


Επιστροφή